wedding-table-1174141_1920

10 (niewygodnych) pytań do firmy cateringowej

Jedzenie to istotna część wesela. Jeśli jest pysznie – nie ma opcji, żeby goście nie byli zadowoleni. Nie znam osoby, która nie lubiłaby dobrze zjeść! Idę również o zakład, że to jeden z aspektów, na którym bardzo Ci zależy w trakcie planowania Twojego wielkiego dnia.

Dlatego przygotowałam ściągawkę z 10 (niewygodnymi) pytaniami do firmy cateringowej. W końcu to oni będą w tym szczególnym dniu dbać o podniebienia Twoje i Twoich gości!

O co warto zapytać?

1. Jakie są Wasze specjalności?

Nie ukrywajmy – nikt nie jest dobry we wszystkim. Dlatego zapytaj o to, w jakiej kuchni czują się najlepiej. Będziesz mieć wtedy pewność, że to strzał w dziesiątkę!

2. Jakiej wielkości są porcje?

Porcja porcji nierówna – dopytaj więc o to!

3. Po czyjej stronie są naczynia i sztućce?

W niektórych przypadkach zapewnia ją sala weselna, w innych – firma cateringowa. Warto ustalić to już na samym początku, by uniknąć zamieszania.

4. Jakie alergeny zawierają Wasze dania?

Jeśli zapraszasz na wesele alergików, musisz o to zapytać!

5. Na czym przygotowujecie zupę?

Jeśli zapraszasz wegan albo wegetarian, nie podawaj kremu z pomidorów na wywarze z kości.

6. Czy jak są dwa dania do wyboru, to będzie odpowiedni zapas?

Czasami goście mogą mieć większą ochotę na jedno z nich.

7. Czy jest menu dziecięce? Co proponujecie?

Dzieci to naszym zdaniem ważni goście! Warto szczególnie o nich zadbać.

8. Obsługa kelnerska – ilu gości przypada na jednego kelnera?

9. Co z jedzeniem, które zostanie po weselu?

10. Czy można zamówić porcję jedzenia na wynos do spróbowania?

A Ty, o co jeszcze chcesz zapytać? :)



About

Uzależniona od Facebooka i swojego iPhone'a. Absolwentka dziennikarstwa i stosunków międzynarodowych, największa w Polsce specjalistka od Baracka Obamy. Znajduje mnóstwo inspiracji na Pinterest i uwielbia amerykańskie programy tv o planowaniu ślubu. Przywiązuje ogromną wagę do szczegółów.